Fleet AwardsFleet Awards Firemní auto rokuFiremní auto roku Fleet SlovenskoFleet Slovensko
 

iFLEET » Aktuální číslo » FLEET 4 / 2023 » Pneumatiky a elektromobilita v roce 2023

Pneumatiky a elektromobilita v roce 2023

 
hankook

úterý, 5. prosince 2023

Jan Broulík obchodní ředitel Hankook Tire Česká republika s.r.o.

 

Jak se rozvoj elektromobility promítal v roce 2023 do vaší každodenní práce a jak hodnotíte jeho dynamiku? Můžete shrnout hlavní události, které se na tomto poli u společnosti Hankook Tire udály? 

Elektromobilitu vnímáme pozitivně a společnost Hankook se již několik let na tento rozvoj a zvyšující se požadavky zákazníků i našich odběratelů připravuje a v rámci oboru pneumatik se na něm také aktivně podílí. Vedle rozšiřování rozměrového portfolia speciálně upravené konvenční pneumatiky Ventus S1 s označením EV na trh originální výbavy i aftermarketu dodáváme též exkluzivní letní i zimní pneumatiky speciálně vyvinuté pro požadavky elektromobilů pod označením iON.

Segment pneumatik pro elektromobily koresponduje s trendem vývoje prodeje elektrických vozidel na českém trhu, který je ale stále oproti jiným zemím nízký a dosahuje těsně k hranici 3 %. I když prodeje našich pneumatik pro elektrická vozidla stále stoupají a Hankook stále rozšiřuje nabídku o další rozměry a typy, tak se stále pro elektromobily prodávají více letní pneumatiky než zimní.

Společnost Hankook Tire, jako jeden z mála hráčů na trhu pneumatik, v tomto roce pokračovala ve vývoji a prodeji exkluzivních letních pneumatik Hankook iON evo a iON evo SUV a rozšířila své portfolio i o speciální zimní pneumatiky pro elektromobily iON i*cept a iON i*cept SUV. Rovněž nyní v říjnu představila novinku – exkluzivní celoroční pneumatiku iON FlexClimate – a potvrdila, že Hankook je průkopníkem v segmentu EV pneumatik. Tento segment celoročních pneumatik má rovněž každým rokem stoupající trend a zvláště u elektromobilů, které se převážně používají v městském a příměstském provozu. Toto je určitě vhodná volba, jak potvrzují i výrobci prémiových elektromobilů, jako je Porsche, BMW, Audi, Tesla, ale i ostatní výrobci včetně Škody a Hyundai, svým výběrem pneumatik Hankook do prvovýbavy.

 
 

Související články

 

Komentáře k článku

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve příhlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.
 
 
 
 

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@iFLEET.cz