Fleet AwardsFleet Awards Firemní auto rokuFiremní auto roku Fleet SlovenskoFleet Slovensko
 

iFLEET » Eventy » Zprávy » 300 hostů na o2 dni s fleetem

300 hostů na o2 dni s fleetem

 
image2684

čtvrtek, 5. června 2008

Brněnské letiště se stalo již druhý rok po sobě místem setkání manažerů pro správu a řízení vozových parků, které nemá svým rozměrem v Česku obdoby: 4. června přijelo do Brna téměř 300 hostů, z nichž převážnou většinu tvořili fleet operátoři z celé...

 

Brněnské letiště se stalo již druhý rok po sobě místem setkání manažerů pro správu a řízení vozových parků, které nemá svým rozměrem v Česku obdoby: 4. června přijelo do Brna téměř 300 hostů, z nichž převážnou většinu tvořili fleet operátoři z celé republiky, další část členové volební komise pro volbu Firemního auta roku 2008 a konečně třetí významnou skupinu tvořili dodavatelé a zástupci partnerů.

Pořadatel akce, časopis FLEET firemní automobily, připravil zajímavý program, jemuž v dopolední části vévodily odborné přednášky a prezentace a v odpolední části individuální jednání na stáncích, testy osobních a lehkých užitkových automobilů a adrenalinový program. Odborníci na správu vozových parků přednesli řadu hodnotných příspěvků. Za všechny jmenujme vystoupení Evy Dünker, která osvětlila význam risk managementu v oblasti vozových parků, či prezentaci Jana Horčíka z internetového serveru hybrid.cz, který shrnul současnou situaci v oblasti ekologických pohonů a možné alternativy vývoje ve vztahu k firemním autoparkům. Jiří Solucev, obchodní ředitel společnosti Arval, zaujal přednáškou, v níž představil výsledky průzkumu stavu fleet managementu a firemních vozových parků v České republice. Ing. Václav Runštuk, vedoucí underwritingu úseku pojištění motorových vozidel a Ing. Petr Svoboda, vedoucí odboru produktového marketingu pojišťovny Kooperativa , představili nabídku tohoto pojišťovacího ústavu pro firemní fleety a na příkladu svého klienta – České pošty – prezentovali výhody a přednosti fleetového pojištění. Ing. Petr Němec, manažer Autopůjčovny AutoŠtangl, představil společnost, která je známá jako přední distributor náhradních dílů, ale v posledních několika letech se rovněž etablovala jako poskytovatel řešení pro firemní mobilitu.

David Hájek, Product Development Manager společnosti Telefónica O2, informoval o možných zdrojích úspor a přínosů při implementaci systému Car Control při správě vozového parku. Martin Suchánek, CDB Manager společnosti Nokian Tyres, ve své prezentaci informoval o novinkách v nabídce pneumatik finské značky na zimu 2008/9, představil logistické centrum Ejpovice a podal zajímavé informace o ekologickém akcentu při výrobě pneumatik. David Hradecký, specialista na bezpečnost ze společnosti Renocar a.s., vedl základní teoretickou průpravu k problematice zvládání krizových situací na silnici.

Účastníci akce si mohli vyzkoušet více než 70 vozů dvaceti značek, z nichž řada nesla na předním skle samolepku s logem soutěže ALD Automotive Fleet Awards 2008, z níž vzejde mimo jiné Firemní auto roku 2008 ve třech kategoriích. O2 Den s Fleetem byl i první testovací příležitostí pro členy volební komise Firemního auta roku. V areálu akce se nacházel tematický stánek, na němž se mohli zájemci seznámit s pravidly soutěže, prohlédnout si poprvé naživo trofej pro vítěze a předat své nominační tipy do dalších kategorií Fleet Awards.

Také v doprovodném programu bylo z čeho vybírat: Hosté se mohli projet v závodní formuli, zazávodit si na motokárách, vyzkoušet zručnost při výměně kol závodního vozu, na simulátoru si projet slavné závodní okruhy nebo si vyzkoušet jízdu ve voze s ručním ovládáním. Komu byla čtyři kola málo, mohl absolvovat vyhlídkový let nad Brnem v letadle společnosti O2.

Podrobnou reportáž z akce O2 Den s Fleetem přineseme v příštím čísle našeho časopisu.

 
 
 

Komentáře k článku

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve příhlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.
 
 
 
 

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@iFLEET.cz