Fleet AwardsFleet Awards Firemní auto rokuFiremní auto roku Fleet SlovenskoFleet Slovensko
 

iFLEET » Eventy » Zprávy » Den s Fleetem na Slovensku

Den s Fleetem na Slovensku

 
e5b7_p1000777

středa, 21. září 2011

Časopis FLEET firemné automobily uspořádal dne 20. září 2011 v Bratislavě celostátní setkání slovenských manažerů pro správu vozových parků a fleetových dodavatelů – Den s Fleetem 2011. Již třetího ročníku setkání ze zúčastnilo na 250 hostů z celého...

 

Časopis FLEET firemné automobily uspořádal dne 20. září 2011 v Bratislavě celostátní setkání slovenských manažerů pro správu vozových parků a fleetových dodavatelů – Den s Fleetem 2011. Již třetího ročníku setkání ze zúčastnilo na 250 hostů z celého Slovenska. Během dopolední konference zazněla řada zajímavých přednášek na téma fleet management. V úvodu Gregor Bilik, generální ředitel Arval Slovakia s.r.o., hovořil o obsahu a kvalitě služeb v oblasti operativního leasingu, faktorech, které se vyplatí sledovat často pozorněji než cenu. Ředitel společnosti Auto Business Media, která na Slovensku vydává FLEET, rozebral daňovou legislativu versus GPS monitoring vozidel, který se stává na Slovensku velmi vyhledávanou službou.

Ing. Václav Lipavský, generální ředitel společnosti ED Assist, se zabýval přínosy a nedostatky jednotlivých typů školení řidičů z hlediska bezpečnosti, spotřeby, dopravních nehod a nákladů. Milan Černický ze společnosti Shell Slovakia pak reagoval na vysoké ceny paliv a nabídl způsoby, jak se s nimi ve fleetech alespoň částečně vyrovnat.

Velkou pozornost vzbudila prezentace JUDr. Alžbety Boríkové ze společnosti LITIS, s.r.o., která rozebrala praktiky pojišťoven při pojišťování firemních autoparků. Velmi nevýhodné podmínky správci vozových parků často zjišťují až ve chvíli, kdy dojde k pojistné události – a překvapení bývají veliká.

Zkušenosti se správou firemního fleetu rozebral Ing. Peter Grznár, ekonomický ředitel stavební společnosti INGOS, a.s. Uvedl, že přibližně do roku 2008 firma car policy příliš neřešila, vozový park byl velmi nehomogenní a docházelo ke zbytečnému plýtvání. V souvislosti s krizí firma přistoupila k nastavení car policy, stanovila technická kritéria pro pořizování vozů, sjednotila úroveň a výbavu vozů pro jednotlivé služební kategorie zaměstnanců apod.

Na téma alternativních paliv a jejich srovnání pak hovořil šéfredaktor časopisu FLEET Mgr. Martin Guzi. A nakonec jednatel společnosti Auto Business Media Ing. Peter Krč prezentoval výsledky průzkumu uskutečněného časopisem FLEET, který se zaměřil na jednotlivé aspekty fleetové politiky firem. Výsledky vyzněly velmi zajímavě v porovnání se stejným průzkumem, uskutečněným v dubnu 2010.

Odpolední program slovenského Dne s Fleetem pak vyplnily testovací jízdy (připraveno bylo cca 60 testovacích vozů), jednání na stáních partnerů a doplňkový program.
 

 
 
 

Komentáře k článku

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve příhlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.
 
 
 
 

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@iFLEET.cz