Fleet AwardsFleet Awards Firemní auto rokuFiremní auto roku Fleet SlovenskoFleet Slovensko
 

iFLEET » Eventy » Zprávy » Jarní Den s Fleetem přilákal na tři stovky účastníků a stovku testovacích vozů

Jarní Den s Fleetem přilákal na tři stovky účastníků a stovku testovacích vozů

 
d39e__dsc0022

čtvrtek, 12. května 2011

První Den s Fleetem roku 2011, který se odehrál v Lednici, v areálu hotelu My, zdobila hojná účast a krásné počasí. Také lokalita, ve které se největší a nejvýznamnější fleetové setkání v České republice tentokrát konala, přispěla ke zdaru akce, a...

 

První Den s Fleetem roku 2011, který se odehrál v Lednici, v areálu hotelu My, zdobila hojná účast a krásné počasí. Také lokalita, ve které se největší a nejvýznamnější fleetové setkání v České republice tentokrát konala, přispěla ke zdaru akce, a to zejména prostorným parkovištěm, které bez problémů pojalo i rekordní účast automobilek a připomínalo tak spíše autosalon s téměř kompletním průřezem domácího trhu. Ke zdaru akce přispělo i atraktivní místo, kterým celý lednicko-valtický areál nepochybně je.

 

Dopolední blok přednášek
Již tradičně byl program rozdělen do dvou částí. Ta dopolední byla věnována přednáškám a prezentacím, po obědě se pak mohli účastníci podle svého uvážení věnovat testovacím jízdám, jednáním či doprovodnému programu na stáncích partnerů.
Přednáškovou část zahájil ing. Zenon Folwarczny ze společnosti PricewaterhouseCoopers, který seznámil posluchače s daňovými dopady různých forem pořízení firemních automobilů a také s daňovými novinkami pro rok 2011. Na něj navázala dvojice Pavlína Zapletalová a Jan Nevrtal, která prezentovala novinky v nabídce specializovaného pojištění firemních vozidel, nabízených společností Kooperativa. Svou prezentací posluchače nejen informovali, ale také pobavili, když do ní zařadili krátký film o natáčení reklamního spotu se šimpanzem v hlavní roli. Třetí na řadě byl Ing. Petr Kosmák, který představil společnost Sixt Lease a nabídku jejích služeb. Leckoho možná šíří záběru této společnosti překvapil, protože umí mnohem více než pouze krátkodobě či dlouhodobě pronajímat automobily... Program první přednáškové části před přestávkou uzavřel Mgr. Petr Klekner ze společnosti GX Solutions. Jeho prezentace ukázala jakým způsobem je možno využít ve firmě vyspělý monitorovací systém. Na rozdíl od často zažitých představ toho totiž umí mnohem více, než pouze sledovat trasu, rychlost či spotřebu vozidla. Díky různým modulům dokáže produkt GX Solutions také vyhodnocovat jízdní styl řidiče s množstvím parametrů a umí sledovat i výkony, které nejsou přímo spojeny s provozem automobilu.
Po přestávce na občerstvení pokračoval program přednáškou ing. Pavla Štěrby ze společnosti TÜV Süd, který seznámil přítomné s aktuálním vývojem v oblasti různých druhů alternativních pohonů, ať již se jedná o progresivní a životaschopná řešení, nebo taková, která zřejmě skončí v propadlišti dějin. Na jeho téma pak přímo navázala ing. Markéta Schauhuberová z České plynárenské unie, která seznámila přítomné s aktuální situací v používání stlačeného zemního plynu (CNG) v dopravě. A do třetice se alternativním pohonům věnoval také ing. Lubomír Kolman ze společnosti RWE. Také on hovořil o stlačeném zemním plynu a jeho ekonomických a ekologických výhodách, neopomněl ale ani elektromobily. Závěr přednáškové části patřil panu Miloslavu Indrákovi, který představil servisní koncepty společnosti Trost Auto Service Technik a možnosti, které nabízejí při servisu a údržbě firemních vozidel.

 

Testování
Zatímco se v plném přednáškovém sále přednášelo, automobily na parkovišti nezahálely. Stalo se již tradicí, že souběžně s akcí Den s Fleetem probíhá také testovací den ankety ALD Automotive Fleet Awards, a tak se po ranním briefingu čtyřicet pět přítomných porotců odebralo rovnou „ke strojům“. K dispozici měli všechny nominované vozy, a tak ve slunném dopoledni maximálně využívali faktu, že mají auta jen pro sebe. Po obědě se k nim již přidali také účastníci Dne s Fleetem, pro které byla kromě nominovaných vozidel připravena i řada dalších, včetně několika lahůdek, jakými byly například elektromobily a hybridní vozy. Přítomni byli nejen fleetoví manažeři, ale také generální či finanční ředitelé, členové představenstev, jednatelé... Procentuální nárůst takzvaných „decisionmakerů“ mezi návštěvníky Dne s Fleetem i mezi členy stočlenné poroty pro volbu Firemních aut roku je evidentní a letošní jarní setkání fleetových profesionálů tento trend jen potvrdilo. Ostatně, i z toho důvodu byl součástí zázemí také jednací salonek pro nerušená obchodní jednání.

 

Unikátní akce s podporou významných dodavatelů
Tak velká a významná akce, jako byl Jarní den s Fleetem by se samozřejmě neobešla bez podpory partnerů. Konkrétně se jednalo o společnost Kooperativa, a.s., která byla významným partnerem celé akce, exkluzivními partnery pak byly společnosti GX Solutions, a.s., RWE, a.s., Sixt Leasing a Trost Auto Service Technik, s.r.o. Partnerem se pak stala opět společnost Přerost a Švorc AUTO. Všem patří dík, že jarní Den s Fleetem podpořily a názorně tím také ukázaly, že o obchody s provozovateli fleetů velmi stojí. Díky patří také zúčastněným automobilkám, které přivezly své vozy a umožnily tak návštěvníkům akce, aby se s nimi podrobně seznámili a mohli mezi sebou konkurenční typy porovnávat. Tuto možnost v tak širokém rozsahu totiž žádná jiná akce než Den s Fleetem v České republice nenabízí!

 

Z ohlasů účastníků:
Povedená akce, příjemné prostředí i počasí, zajímavé přednášky a mnoho vozů k testování. Takže plná spokojenost, co více dodat?

 

Přínos této akce vidím v získání nových poznatků o vozidlech, která jsme dosud neměli možnost otestovat. Jedná se zejména o hybridní pohony.

 

Velmi dobrá organizace akce, lidé od automobilek vstřícní a ochotní a také počasí podtrhlo vysokou úroveň akce.

 

Velmi dobře připravená akce, jak organizačně, tak šíří nabídky automobilů, včetně novinek. Doufejme, že se bude dařit tyto akce pořádat v tak vysokém standardu i nadále.

 

Skvělá příležitost setkat se s kolegy, vyzkoušet si novinky na trhu a dozvědět se nové informace z oboru.

 

Velmi dobrá organizace, dobrý výběr značek a typů vozů. Akce mi pomohla v rozhodování o volbě značky pro příští nákup vozidel.

 

Zúčastněné automobilky
Alfa Romeo
BMW
Citroën
FIAT
Ford
Honda
Chrysler
Infiniti
Jeep
Kia
Lancia
Mercedes-Benz
Mazda
Opel
Peugeot
Renault
SEAT
Subaru
Suzuki
Škoda
Toyota
Volkswagen
Volvo
 






 
 
 

Komentáře k článku

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve příhlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.
 
 
 
 

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@iFLEET.cz