Fleet AwardsFleet Awards Firemní auto rokuFiremní auto roku Fleet SlovenskoFleet Slovensko
 

iFLEET » Aktuality » Fleet produkt » Opel přijde s dostupným elektromobilem v roce 2017

Opel přijde s dostupným elektromobilem v roce 2017

 
opel-0

čtvrtek, 11. února 2016

Trh s elektromobily se začíná navzdory všem překážkám a problémům zvolna probouzet. V očekávání dostupného modelu Tesla 3 se velké automobilky pouštějí do vlastních projektů, které by mohly malému americkému výrobci konkurovat. Jedním z nich bude i Opel (a Vauxhall), který na evropských trzích nabídne již příští rok model Ampera-e. Nebude se jednat o druhou generaci dnes známé plug-in hybridní Ampery, ale o „klon“ již představeného modelu Chevrolet Bolt (na titulním snímku).

 

Uvedení Ampery-e potvrdila Mary Barra, výkonná ředitelka automobilky GM, pod kterou jak Chevrolet, tak Opel či Vauxhall spadají. „Ampera-e má potenciál změnit trh s elektromobily v Evropě, neboť kombinuje dlouhý dojezd a dostupnou cenu,“ uvedla dnes Barra během konference CAR Symposium.  

Ampera-e bude pětimístné kompaktní MPV stejně jako Chevrolet Bolt a pokud bude sdílet jeho techniku včetně baterií, pak by měla nabídnout reálný dojezd okolo 320 km na nabití. Podle šéfa Opelu Karl-Thomase Neumanna Ampera-e zbourá bariéry vysoké ceny a malého dojezdu, které zatím bránily rozvoji elektromobility.

Prostorný interiér Boltu a tedy i Ampery-e nabídne pětimístnou obsaditelnost a dostatečný zavazadlový prostor. 

Podle zatím nepotvrzených informací by měla být Ampera-e levnější než BMW i3 nebo VW e-Golf. V USA bude cena Chevy Bolt 37 000 dolarů, v přepočtu tedy pod hranicí 900 000 Kč. Nicméně do uvedení Ampery-e na trh se ještě cena může změnit, neboť se v poslední době daří snižovat ceny akumulátorů. Z někdejších 1000 USD za jednu kilowatthodinu se dnes dostala na cca. 150 USD/kWh a měla by dále klesat.      

 

Napsal: ifleet

 
 

Související články

 

Komentáře k článku

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve příhlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.
 
 
 
 

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@iFLEET.cz