Fleet AwardsFleet Awards Firemní auto rokuFiremní auto roku Fleet SlovenskoFleet Slovensko
 

iFLEET » Eventy » Zprávy » Mráz fleetaře neodradil: Den s Fleetem v Brně 2017

Mráz fleetaře neodradil: Den s Fleetem v Brně 2017

 
2017-brno

čtvrtek, 20. dubna 2017

První Den s Fleetem roku 2017 dnes přivítal sníh a teploty okolo nuly. Ale fleetaři dokázali, že nejsou „z cukru“ a na tradiční celostátní setkání na Masarykově okruhu v čerstvě hokejově mistrovském Brně dorazili ve standardním počtu. Ranní pohled na zástupce automobilek odstraňující z aut led a sníh byl pro tuto akci naprosto netradiční. Dny s Fleetem již zažily leccos: horké slunečné dny, bouřky, průtrže mračen i vichry. Nyní došlo i na mráz...

 

Za účasti čtrnácti automobilových značek a šesti fleetových dodavatelů odstartoval letošní seriál Tour de Fleet, který má další zastávky v Mostě, Pardubicích a Praze. Zároveň se jím rozeběhla anketa Firemní auto roku, do které bylo letos nominováno 37 automobilů, kterým bude svou pozornost opět věnovat stočlenná manažerská porota. Do Brna se na úvodní testování dostavilo prvních 26 porotců, celkem bylo registrováno před zahájením programu v 9:30 hod 233 hostů.

Přednáškový blok zahájil Martin Mensa, ředitel společnosti Club 91 ohlédnutím za dosavadní historií Dnů s Fleetem a připomenutím nového produktu, kterým je portál testujauto.cz, jehož funkcionalita se dále rozšiřuje směrem ke stále širším možnostem individuálních nastavení. Díky tomu si dnes mohou prodejci aut definovat vlastní testovací událost a vkládat konkrétní vozy určené nejen k testování, ale také k prodeji.

První prezentací bylo vystoupení Václava Zikmunda, produktového a marketingového specialisty společnosti Toyota Central Europe - Czech, s.r.o., který se zaměřil na hybridní technologie Toyoty a Lexusu. Na jejich funkci, jízdní režimy a výhody, které hybridní pohon nabízí. Zároveň cenově porovnal hybridní modely Toyota s dieselovými konkurenty, aby dokázal, že již dávno neplatí, že je tato technologie drahá.

Druhého vystoupení se ujali pánové Petr Glogar, Miloš Sochor a Tomáš Ráček ze společnosti PricewaterhouseCoopers Česká republika, s.r.o. Ti si mezi sebe rozdělili problematiku financování vozových parků z pohledu účetního, daňového a z pohledu právního. Porovnali jednotlivé formy financování ze všech uvedených hledisek a upozornili na největší výhody a nevýhody každé z nich.

Závěr přednáškového bloku, kterého se zúčastnila více než stovka hostů, obstaralo vystoupení šéfredaktora magazínu FLEET Richarda Plose, který se zaměřil na aktuální trendy automobilismu, zejména na problematiku budoucnosti dieselových agregátů a množnosti jejich náhrady. Na závěr pak upozornil na hlavní novinky letošního roku v jednotlivých automobilových segmentech.

Ani mrazivé počasí neodradilo hosty od testování vozidel, která si přebírali od notně vymrzlých zástupců jednotlivých zúčastněných značek. Velkou pozornost poutaly novinky jako Peugeot 5008, Land Rover Discovery či Alfa Romeo Stelvio. V permanenci byly modely Lexusu RX a GS, zcela nový Prius Plug-in byl zatím k dispozici pouze ve statické ukázce. Na stánku Nissanu zaujla řadu hostů atraktivně zbarvený model Pulsar, u Fordu byl velký zájem o Ranger i Edge, stejně jako o Focus ST.

Brněnský Den s Fleetem se navzdory mimořádně nízkým teplotám vydařil. Pro všechny  zúčastněné byl  příležitostí podchytit velmi záhy na startu důležité prodejní sezony zájem zúčastněných hostů a důkladně jim prezentovat  kvality představených modelů.  Usktečnilo  se několik  set testovacích jízd, z nichž 127 bylo objednáno předem přes platformu testujauto.cz časopisu FLEET. A ještě jedna inovace měla na brněnském Dni s Fleetem premiéru - registrace účastníků přes systém Attendu, který v budoucnu umožní nejen zefektivnění procesu registrace, ale i analýzu výsledků návštěvnosti a lepší networking jak při vlastní akci, tak po ní.

Program  Tour de Fleet se nyní  přesouvá na opačný konec republiky - do Mostu, kde se odehraje Den s Fleetem v prostorách tamního polygonu 15. června. Zájemci o účast se mohou přihlašovat zde.    

Ještě předtím se však uskuteční novinka v eventovém kalendáři časopisu Fleet - Dynamický autosalon, který se koná v rámci Průmyslových veletrhů Praha. Půjde čistě o testovací akci s využitím platformy testujauto.cz, která však již osloví nejen fleetové operátory, ale i širší veřejnost. Proto není Dynamický autosalon veden jako součást programu Tour de Fleet.

      

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Související články

 

Komentáře k článku

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve příhlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.
 
 
 
 

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@iFLEET.cz