Fleet AwardsFleet Awards Firemní auto rokuFiremní auto roku Fleet SlovenskoFleet Slovensko
 

iFLEET » Eventy » Zprávy » Poprvé na Hané

Poprvé na Hané

 
2016-olomouc

pátek, 24. června 2016

Seriál Tour de Fleet 2016 obsahuje premiérově vedle standardních Dnů s Fleetem také tematicky jasněji zaměřené akce menšího rozsahu. Takový byl alespoň plán. Den TCO v golfovém resortu nedaleko Olomouce nakonec přilákal celkem 207 hostů, což je počet jen o málo nižší než je u standardních Dnů s Fleetem obvyklé.

 

Akce premiérově pořádaná v útulném golfovém centru Golf Resort Olomouc se nesla v duchu hlavního tématu obsaženého již v názvu celé akce, více než dvě hodiny z dopoledního programu tedy byly věnovány právě problematice celkových nákladů na provoz firemních vozidel. Premiérově tvořily dopolední program především dvě panelové diskuse, které navázaly na úvodní představení Jana Ulipa, Fleet Area Representative společnosti Hyundai Motor Czech. Jan Ulip přítomné seznámil se současnou nabídkou značky Hyundai na našem trhu, s připravovanými novinkami a výhodami, které dnes dokáže Hyundai svým klientům nabídnout nad rámec běžných standardů.

 

Premiérové panelové diskuse

Po tomto vystoupení se za stoly na pódiu usadili Robert Dolejší, Business Manager společnosti Secar Bohemia, a.s., Petr Ptáček, Technický ředitel Hi Software Development s.r.o., Jakub Novák, Specialista telematických řešení pro klíčové zákazníky společnosti CCS Česká společnost pro platební karty s.r.o. a Jan Růžek, Fleet manažer společnosti Česká telekomunikační infrastruktura, a.s. aby premiérově na akcích Tour de Fleet diskutovali v rámci panelové diskuse. Řídil ji Petr Láska, redaktor magazínu Fleet Firemní automobily, a tématem byly telematické aplikace využitelné pro správu vozových parků, tedy zejména monitorovací systémy.

Druhá panelová diskuse se nesla přímo v duchu problematiky sledování, vyhodnocování a optimalizace nákladů na provoz firemních vozidel. Za tím účelem usedli na pódiu především odborníci z řad leasingových společností, pro které je právě schopnost optimalizace TCO základem jejich úspěchu: Jiří Kot, Business Development Manager společnosti LeasePlan Česká republika, s.r.o., Petr Kužel, Sales Network Manager ze společnosti ALD Automotive s.r.o., Tomáš Kadeřábek, Account Team Leader ze společnosti Arval CZ, s.r.o. a tuto trojici doplnil Jakub Theissig, Group Development Manager společnosti AAA Auto International, a.s., který diskusi obohatil o pohledy na zůstatkové hodnoty nebo zajímavé postřehy z optimalizace provozních nákladů u vlastního fleetu. Tuto diskusi moderoval šéfredaktor magazínu FLEET firemní automobily Richard Plos.

 

 

Poprvé s rezervací na testujauto.cz

Akce v Olomouci nabídla ještě jednu zajímavou a do budoucna významnou premiéru. Účastníci mohli poprvé využít portálu testujauto.cz a s jeho pomocí si rezervovat své testovací jízdy. Vybírali přitom z nabídky konkrétních modelů, které do aplikace vložili sami zástupci zúčastněných automobilek. Tedy značek Hyundai, Jaguar, Land Rover, Kia, Fiat, Ford a Nissan. Také pro ně se stala aplikace možností, jak díky online rezervačnímu systému optimalizovat využití svých testovacích automobilů na akci. O tom, že se aplikace setkala se zájmem z řad hostů akce svědčí i rovných 150 rezervací, které již před zahájením akce provedli. Vzhledem k tomu, že do Olomouce přijelo celkem 138 hostů z řad fleetového managementu firem, manažerů vozových parků, to představuje v průměru více než jednu rezervaci na osobu. Aplikace testujauto.cz tak do budoucna naznačila svůj potenciál pro pořádání testovacích akcí nejrůznějšího druhu a formátu.     

 

Příležitosti ke komunikaci

Téma nákladů na provoz firemních automobilů zahrnuje řadu položek, přičemž mezi tou nejvýznamnější jsou u automobilů menších kategorií náklady na pohonné hmoty. O nich mohli účastníci diskutovat na stáncích společností MOL Česká republika, s.r.o., Benzina, a.s. nebo CCS Česká společnost pro platební karty. O tom, jak snížit nejen náklady na pohonné hmoty, ale i řadu jiných výdajů bylo možno hovořit vedle CCS také na stáncích společností Secar Bohemia, a.s. nebo Princip, a.s. Dalšími partnery akce byly společnosti Allianz Pojišťovna, a.s. a také společnost Business Lease, s.r.o., která opět přivezla atraktivní elektromobil Tesla. Svůj stánek měla v Olomouci také společnost Hankook Česká republika, s.r.o.,, která je titulárním partnerem ankety Hankook Firemní auto roku 2016.  

 

Také olomoucký Den TCO nabídl účastníkům možnost soutěžit o nový automobil v hodnotě 350 000 Kč prostým testováním přistavených vozidel. Atraktivní soutěže se zúčastnil každý, kdo zkompletoval alespoň jednu slosovatelnou kartu, což znamená pět potvrzených testovacích jízd. Všechny odevzdané a kompletní karty budou slosovány na slavnostním galavečeru v Praze 20. října.

Premiérový Den TCO, pořádaný stejně jako celá Tour de Fleet 2016 odborným magazínem FLEET firemní automobily, se setkal se zájmem fleetových manažerů ze severomoravského regionu, řada účastníků byla na některé akci Tour de Fleet poprvé. Seriál má nyní letní přestávku, po ní se sejdou fleetoví manažeři 8. září ve špičkovém vědeckém zařízení, kterým je Laserovém centrum ELI Beamlines v Dolních Břežanech. Opět se bude jednat o komornější fleetovou akci a nosným tématem budou tentokrát - jak jinak - nejmodernější automobilové technologie dneška i nepříliš vzdálené budoucnosti, zejména s důrazem na přínos pro správu vozových parků. Přihlášku na tuto zajímavou akci nedaleko Prahy naleznete zde

 

 

 
 

Související články

 

Komentáře k článku

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve příhlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.
 
 
 
 

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@iFLEET.cz